Voorbereiden:
Pel de uien en snipper ze fijn. Pel het teentje knoflook en pers deze uit. Kneus de peperkorrels. Snijd de korianderblaadjes in reepjes en bewaar deze in de koelkast . Snijd het vlees in blokjes. Meng de yoghurt, de tomatenpuree en de currypasta in een kom en schep het vlees erdoor.
Bereiden:
Verhit 3 eetl olie in een hapjespan en fruit de helft van de uien. Voeg het vlees toe en bak het rondom bruin. Laat het vlees met 1 dl water afgedekt in ± 35 minuten op een sudderpitje gaar stoven. Roer het regelmatig door. Verhit de overige olie in een andere pan en bak de kruidnagels, de peperkorrels en het kaneelstokje ± 1 minuut. Fruit de overige ui en de knoflook ±5 minuten mee. Voeg de rijst toe en verwarm deze op laag vuur ± 1 minuut. Voeg de warme bouillon toe en kook de rijst in ± 15 minuten gaar. Laat de rijst afgedekt 10 minuten staan. Schep de koriander erdoor.
Garner de lamscurry met bosuitjes.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |