Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Thaise hachee met lente-ui en kokosmelk

Aantal personen: 4

Ingrediënten

3-4 el olijfolie
750 gr lamsbout, in repen
3 cm gemberwortel, geschild, in heel dunne reepjes
1 rode peper, zonder zaadjes, in dunne schuine ringen
4 dl kokosmelk (blik)
1 stengel citroengras (sereh), gekneusd
6 lente- uitjes, in stukjes
zout, peper
sap van 1 limoen
3-4 el kleine verse korianderblaadjes
dunne reepjes schil van 1 limoen

Bereiden

Verhit 2-3 el olie en bak hierin de lamsbout rondom bruin. Bak de gember en rode peper 2-3 min mee.
Schenk de kokosmelk erbij, breng alles aan de kook en leg dan de stengel citroengras erin. Laat alles 30-40 min zachtjes stoven tot het vlees gaar is.
Bak intussen de lente-ui circa 5 min in 1 el olie. Voeg de lente-ui 5 min voor het einde van de stooftijd toe aan het vlees. Breng op smaak met zout, peper en limoensap en bestrooi het gerecht met koriander en reepjes limoenschil.
Serveer er witte rijst of noedels bij.
Tip: Citroengras, kokosmelk en gember geven dit hacheegerecht een typisch Thaise smaak.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Lamskoteletjes met artisjokyoghurt
Lamskoteletjes met tomaten tijmsaus
Gestoofd lamsvlees met tomaat
Gehaktcurry met groenten
Lamsburgertjes

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes