Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Taboule met gehakt

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 kopjes bulgur (geplette tarwe korrels) U moet de korrels voor gebruik met kokende vloeistof laten wellen.
4 kopjes kokende bouillon
250 gr lamsgehakt
1 teentje knoflook (fijngesnipperd)
geraspte schil van 1 citroen
0,5 bosje peterselie (fijngehakt)
50 gr paneermeel
1 ei (losgeklopt)
zout ren versgemalen peper
150 ml olijfolie
sap van 1 citroen
100 gr gedroogde abrikozen (fijngesneden)
60 gr rozijnen
4 lente- uitjes (in dunne ringen)
60 gr pistachenoten
0,5 komkommer (in blokjes)
0,5 bosje verse munt

Bereiden

Doe de bulger met de kokende bouillon in een schaal en laat ‘m 20 min staan.
Meng het gehakt met de knoflook, peterselie,
de citroenrasp, paneermeel en het ei en breng het op smaak met zout en peper.
Draai kleine gehaktballetjes. Verhit 2 eetl olijfolie in koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes in ca 10 minuten.
Meng voor de dressing citroensap, de rest van de olijfolie en zout en peper door elkaar.
Schep de abrikozen, rozijnen, lente-ui, pistachenoten, komkommer, de helft van de munt en de dressing door de afgekoelde bulger.
Schep deze salade als een bergje op een schaal. Verdeel tot slot de gehaktballetjes erover.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gestoofd lamsvlees met bindsla
Lamsvlees met paddestoelensaus
Thaise hachee met lente-ui en kokosmelk
Lamsvlees, zoals bij de buren
Lamsbout met rode wijnsaus, tuinbonen en aardappelterrine

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes