Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Medaillons van lamsfilet met gekonfijte sjalotjes

Aantal personen: 10
Bereidingstijd: 75 minuten

Ingrediënten

2 kg lamfilet , schoon
10 sjalotjes
1 fles rode wijn
80 gr suiker
100 gr roomboter
100 ml maggi jus naturel ( flesje)

Bereiden

De sjalotjes schoonmaken en in ringen snijden.
Roomboter smelten en de sjalotjes hierin bakken.
Suiker toevoegen en even mee laten karameliseren.
Blussen met de rode wijn
Zachtjes, ongeveer een uurtje, laten konfijten.

De lamsfilets aanbraden in roomboter.
Op een schaal leggen tot gebruik.
10 minuten in een voorverwarmde oven van 175 Gr C opwarmen.

De maggi jus toevoegen aan de gekarameliseerde sjalotten. De saus even goed doorverwarmen.

Van de lamsfilets mooie medaillons snijden.
De saus op de borden scheppen en de lammedaillons hierop leggen.

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Lamsgehakt met appels in portsaus
Appel en lamsgehakt
Lamsbout met rode wijnsaus, tuinbonen en aardappelterrine
Geroosterde lamskoteletjes met kurkumarijst
Lamsgehaktballetjes

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes