Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Medaillons van lamsfilet met gekonfijte sjalotjes

Aantal personen: 10
Bereidingstijd: 75 minuten

Ingrediënten

2 kg lamfilet , schoon
10 sjalotjes
1 fles rode wijn
80 gr suiker
100 gr roomboter
100 ml maggi jus naturel ( flesje)

Bereiden

De sjalotjes schoonmaken en in ringen snijden.
Roomboter smelten en de sjalotjes hierin bakken.
Suiker toevoegen en even mee laten karameliseren.
Blussen met de rode wijn
Zachtjes, ongeveer een uurtje, laten konfijten.

De lamsfilets aanbraden in roomboter.
Op een schaal leggen tot gebruik.
10 minuten in een voorverwarmde oven van 175 Gr C opwarmen.

De maggi jus toevoegen aan de gekarameliseerde sjalotten. De saus even goed doorverwarmen.

Van de lamsfilets mooie medaillons snijden.
De saus op de borden scheppen en de lammedaillons hierop leggen.

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gegrild Texels lam met balsamicosaus
Lamsbout met rode wijnsaus, tuinbonen en aardappelterrine
Romige zuurkoolschotel met shoarmavlees *
Lamsvlees in romige saus
Filobloemen met gekruid lamsvlees

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes