Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Lamsvlees, zoals bij de buren

Aantal personen: 4

Ingrediënten

250 gr lamslappen, bij voorkeur van de achterbout
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook,ragfijn gehakt
2 eetl ras- el- hanaut (Marokkaanse winkel)
1 mespunt gemberpoeder
1 mespunt saffraanpoeder of kurkuma (geelwortel)
zout
zwarte peper uit de molen
50 gr boter
1½ eetl honing
1 theel kaneelpoeder
1 eet verse korianderblaadjes, eventueel fijn gesneden

Bereiden

Maak het vlees droog met keukenpapier en snijd het in blokken van 1½-2 centimeter.
Meng in een kom knoflook, ras-el-hanaut, gemberpoeder, saffraan of kurkuma, wat zout en (veel) zwarte peper. Roer er 2 eetl koud water door. Blijf roeren tot een vrij egale pasta is verkregen. Wrijf het vlees met het mengsel in.
Verhit een braad- of stoofpan met dikke bodem. Laat de boter smelten en wacht tot het schuim begint weg te trekken. Bak het vlees er, onder voordurend omscheppen, in ca. 10 minuten aan alle kanten lichtbruin in. Strooi er tijdens het bakken de ui over.
Schenk er na het bakken 4 deciliter kokend water bij.
Temper de warmtebron en leg het deksel op de pan. Laat alles 1 uur zachtjes stoven. Voeg na het stoven de honing toe en strooi het kaneelpoeder over het gerecht. Schep alles dan nog enkele malen om.

Presentatie: dien het gerecht op in een voorverwarmde schaal. Strooi er korianderblaadjes over. Geef er couscous of droog gekookte rijst bij. Een frisse komkommersalade sluit er goed bij aan.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Lamfsfilet met een mosterd-kruiden dakje
Filobloemen met gekruid lamsvlees
Lamsragout met basilicum
Shoarmavlees met groenten en rijst in de wok
Lamsbout met Italiaanse kruidenkorst (10 min recept)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes