Aantal personen: 4
8 lamskoteletten (neem een lamsrack)
25 gr boter
125 ml runderfond (pot)
2 el (eetlepels) honing
zout en versgemalen zwarte peper
reepjes basilicum en rode peperkorrels om te garneren
Voor de mascarponepuree:
1 kg aardappels
65 gr boter
50 gr geraspte Parmezaanse kaas
100 gr mascarpone
Verwarm de oven voor op 100 graden. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter in een grillpan en bak de koteletten 2 min aan elke kant op een hoog vuur zodat ze van binnen nog een beetje roze zijn.
Haal de koteletjes uit de pan en houd ze warm tot gebruik. Maak met een houten lepel de aanbaksels in de pan los met de wijn en het fond en kook dit met de honing in tot de saus iets dikker is.
Zet intussen de aardappels op en kook ze gaar in water met zout. Giet af en laat ze zonder deksel op een laag vuur even droogstomen. Stamp ze tot puree met de overige ingrediënten en breng op smaak met zout en peper.
Bestrooi de lamskoteletjes met gehakte rode peperkorrels en reepjes basillicum.
Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |