Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Lamskoteletjes met blauwe bessensaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

250 g blauwe bessen
1 sinaasappel
verse gemberwortel
2 el olijfolie
peper en zout
4 grote of 8 kleine lamskoteletjes (ca. 600 gram)
4 dl wildfond of vleesbouillon
2 dl bessensap
1/2 borrelglas cognac

Bereiden


  1. Boen de sinaasappel schoon, rasp de helft van de schil en snijd de rest van de schil in julienne.
  2. Schil en rasp de gemberwortel en voeg dit met de sinaasappelrasp bij de olijfolie met peper en zout.
  3. Bestrijk de koteletjes met dit mengsel.
  4. Breng de wildfond of bouillon met bessensap en 200 g blauwe bessen aan de kook en laat dit tot ongeveer 1/3 deel reduceren.
  5. Pureer de saus.
  6. Grill de lamskoteletten 2-3 minuten per kant.
  7. Haal het vlees uit de pan en laat het onder aluminiumfolie rusten.
  8. Voeg de blauwe bessensaus bij het bakvet, voeg de cognac toe en bind de saus eventueel licht.
  9. Serveer de koteletjes met de saus gegarneerd met blauwe bessen en sinaasappelschilletjes.
  10. Lekker met krieltjes en peultjes.


    Variatietips:
  1. In plaats van lamsvlees is kip- of kalkoenfilet ook heel geschikt.
  2. Voeg eens een klein scheutje kookroom en 1/2 eetlepel gehakte verse tijm bij de saus.

Meer info:
blauwebessen.nl
blueberryworld.nl
hayberries.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Geroosterde lams- of kalfslapjes Montfort
Curry van lamsbout en aardappel
Lamsribstuk met honing, tijm en mosterd
Lamsragout met basilicum
Shoarmavlees met groenten en rijst in de wok

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes