Lamskebab

Lamskebab

Lamskebab

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

500 gr mals lamsvlees (van de nek, of haasjes)
3 eetl citroensap
3 eetl olijfolie
1 teen knoflook, uit de pers
houten spiesen
2 rijpe tomaten
3 el zwarte olijven, zonder pit
8 kleine bloemtortilla‘s of lavash
75 gr spinazie

Bereiden

Snijd het vlees in dobbelstenen. Doe in een kom met het sap, de olie en de knoflook.
Leg houten spiesen een half uur in lauw water zodat ze niet splinteren. Snijd intussen de tomaten in plakken en halveer de olijven. Steek het lamsvlees aan de spiesen. Bewaar de marinade.
Bak de spiesen om en om bruin, op een houtskoolvuur, of in een grillpan of contactgrill, ca 3-4 minuten aan beide kanten. Het vlees mag van binnen nog iets roze zijn.
Warm de bloemtortilla‘s of lavash even op in een droge koekenpan.
Serveer de spiesen op het warme brood met wat tomaat, olijven en spinazie.

Tip: Flatbreads, platte broden zoals chapati, naan en pitabrood, maar ook lavash en tortilla‘s zijn in veel landen een vast onderdeel van de maaltijd. Ooit hadden deze broden de functie van ‘eetbaar bord‘. Ruim voorradig bij Turkse, Marokkaanse en Indiase toko‘s. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus