Lamsgehaktballetjes

Lamsgehaktballetjes

Lamsgehaktballetjes

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

500 gr lamsgehakt
4 el fijngehakte peterselie
2 tl komijnzaad
1 teentje knoflook
1 ei
200 gr couscous
1 winterwortel
1 koolrabi
0,5 courgette
2 tl kaneelpoeder
50 gr boter
zwarte peper en zeezout

Bereiden

Pel en snipper de knoflook, meng dit met het komijnzaad, peterselie en ei door het gehakt en breng op smaak met peper en zout.
Vorm met vochtige handen kleine balletjes van het gehakt. Prik ze op in koud water geweekte houten prikkers (ze verbranden dan niet zo snel). Rooster de gehaktspiesjes gaar onder de grill in ca 8 min (telkens omdraaien). Doe de couscous in een schaal en giet er 4 dl kokend water over. Vermeng de couscous met de boter, het kaneelpoeder en de zwarte peper.
Snijd de wortel in plakjes.
Snijd de koolrabi en de courgette in kleine blokjes en kook deze met de wortelplakjes in water met zout beetgaar. Lepel de couscous, samen met de groenten in de borden en giet er wat olijfolie over. Leg de lamsgehaktspiesjes op de couscous. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus