Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Lamsgehakt met appels in portsaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

450 -500 gr lamslappen, bij voorkeur met vetrandjes
2 teentjes knoflook, ragfijngehakt
2 bosuitjes, ragfijn gesnipperd
zout
witte peper uit de molen
1 ei,losgeroerd
4 eetl droog kruim van witbrood
35 gr boter, ijskoud
4 middelgrote zachtzure appels, zoals goudrenetten
75 gr suiker
3 dunne schijfjes limoen of citroen

Bereiden

Maak het lamsvlees droog met keukenpapier. Snijd het in stukjes. Maal het fijn in de keukenmachine of gehaktmolen. Maak het lamsgehakt aan met knoflook, bosuitjes, zout en peper. Voeg losgeroerd ei en het broodkruim toe. Meng alles goed door elkaar en laat alles een half uurtje staan. Verdeel de massa in vier porties. Vorm er ballen van en plet ze iets af. Wentel ze door de gezeefde bloem. Schud overtollige bloem eraf. Schil de appels en snijd ze in zessen. Neem de klokhuisdelen weg. Breng ½ liter water aan de kook. Laat de suiker er in oplossen en voeg limoen- of citroenschijfjes toe. Leg de appelparten in het suikerwater. Houd alles 8- 10 minuten tegen de kook aan. Neem daarna de pan van de warmtebron. Verhit een braadpan en laat boter en olie heet worden. Wacht tot het schuim van de boter grotendeels is weggetrokken. Bak de gehaktballen er snel aan weerszijden goudbruin in. Temper de warmtebron. Voeg 3-4 eetlepels heet water aan de bakboter/olie toe. Leg het deksel op de pan en laat alles 10 - 12 minuten zachtjes smoren. Breng in een pannetje vleesfond, port en 2 deciliter van het gezeefde pocheervocht van de appels aan de kook. Laat alles zolang zachtjes koken tot door het indampen niet veel meer dan de helft van de oorspronkelijke hoeveelheid is overgebleven. Neem, vlak voor het opdienen, het pannetje van de warmtebron en klop het stukje ijskoude boter er door. Voeg naar smaak wat zout en peper toe.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Lamskebab
Gegrilde lamsburger met kerrie
Lamsrugfilet naturel gebakken
Gegrilde lamskoteletten met olijven
Lamskoteletjes met auberginepuree

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes