Meng voor het kruidenmengsel de knoflook met peterselie, rucola, salie, mosterd, broodkruim en 2-3 el olijfolie. Breng het op smaak met zout en peper. Maak vier ‘bedjes‘ van elkaar iets overlappende plakjes spek en smeer het kruidenmengsel hierover uit. Leg op elk bedje een stuk lamsfilet en rol het spek met kruiden om het vlees; het vlees moet helemaal bedekt zijn.
Bind de pakketjes met keukentouw vast. Verhit 2-3 el olijfolie en bak hierin de pakketjes in 8-12 min rondom bruin en gaar. Neem de pakketjes uit de pan en houd ze warm. Bak de sjalot 3-4 min in het achtergebleven braadvet en roer ook de aanbaksels in de pan goed los. Voeg de fond toe en laat de saus op hoog vuur iets inkoken tot een goede dikte. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de saus bij de in plakken gesneden lamsfiletpakketjes. Serveer er een romige aardappelpuree bij. Dit gerecht is ook heerlijk met rozemarijn in plaats van salie. Houdt u niet zo van lamsvlees, dan kunt u op dezelfde manier ook kleine varkenshaasjes bereiden. De baktijd voor het varkensvlees is iets langer; ongeveer 12-16 min.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |