Voorbereiden: Pel de ui en snipper deze fijn. Pel het teentje knoflook en hak het fijn.
Snijd de korianderblaadjes in reepjes en bewaar deze tot gebruik in de koelkast
Hak de amandelen in de keukenmachine fijn.
Bereiden: Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui, de knoflook, de kerriepoeder en de kaneel hierin ± 5 min op zacht vuur.
Voeg de lamspoulet toe en bak het vlees rondom goudbruin.
Bak de fijngehakte amandelen ± 3 minuten met het vlees mee.
Schenk de yoghurt en 1 dl water over het vlees en breng de lamscurry al roerende aan de kook.
Laat de curry in 1-1½ uur op zacht vuur gaar sudderen met het deksel op de pan. Roer de curry tussentijds regelmatig door. Breng de lamscurry op smaak met zout en peper. Garneer het gerecht met verse koriander.
Lekker met wilde rijst en Chinese kool.
Tip: Ukunt dit gerecht pittiger maken door een fijngehakte groene peper aan de marinade toe te voegen.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |