Maak 12 kleine inkepingen in de lamsbout, wrijf hem in met zout en peper en steek de plakjes knoflook en toefjes rozemarijn in de inkepingen. Leg de lamsbout in een braadslede en bestrijk hem met olie. Braad de lamsbout circa 10 min inhet midden van de voorverwarmde oven op 240 graden. Schakel de oven dan terug naar 200 graden, leg de sjalotjes rondom de lamsbout en braad het vlees nog circa 30 min. Bestrijk tussentijds regelmatig met olie. Verwarm de fond en schenk deze in de braadslede.
Braad de lamsbout nog circa 1 uur en bedruip hem regelmatig met het braadvocht.
Neem het vlees uit de braadslede en laat het circa 10 min verpakt in aluminumfolie rusten. Schep de sjalotjes uit het braadvocht. Zeef het braadvocht en schep het vet eraf. Roer de boter door het braadvocht en breng op smaak met zout en peper. Serveer de lamsbout in plakken gesneden met de saus, sjalotjes, aardappelgratin en kruidige schorseneren.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |