Aantal personen: 4
4 plakken lamsbout van 1- 1½ cm dik
2 el groene pesto
zout en peper
2 el olijfolie
2 sjalotjes, in ringen
5-6 el crème fraîche
1 el fijngesneden verse oregano
500 gr dunne sperzieboontjes
2 lente- uitjes, in ringen
3 gedroogde tomaten, in reepjes
Bestrijk de plakken lamsbout met pesto en bestrooi ze met zout en peper. Bak het vlees aan elke kant 1½- 2½ min in de olie, het vlees mag nog mooi rosé zijn. Neem het vlees uit de pan en bak het sjalotje 2-3 min in het achtergebleven braadvet. Roer de crème fraîche erdoor en verwarm de saus tot hij een mooie dikte heeft. Roer de oregano erdoor. Kook intussen de sperziebonen in 5-7 min beetgaar. Giet ze af en roer de lente-ui en gedroogde tomaten erdoor. Serveer de lamsbout met de boontjes en de saus. Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |