Lamsbout met Italiaanse kruidenkorst (10 min recept)

Lamsbout met Italiaanse kruidenkorst (10 min recept)

Lamsbout met Italiaanse kruidenkorst (10 min recept)

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

4 plakken lamsbout van 1- 1½ cm dik
2 el groene pesto
zout en peper
2 el olijfolie
2 sjalotjes, in ringen
5-6 el crème fraîche
1 el fijngesneden verse oregano
500 gr dunne sperzieboontjes
2 lente- uitjes, in ringen
3 gedroogde tomaten, in reepjes

Bereiden

Bestrijk de plakken lamsbout met pesto en bestrooi ze met zout en peper. Bak het vlees aan elke kant 1½- 2½ min in de olie, het vlees mag nog mooi rosé zijn. Neem het vlees uit de pan en bak het sjalotje 2-3 min in het achtergebleven braadvet. Roer de crème fraîche erdoor en verwarm de saus tot hij een mooie dikte heeft. Roer de oregano erdoor. Kook intussen de sperziebonen in 5-7 min beetgaar. Giet ze af en roer de lente-ui en gedroogde tomaten erdoor. Serveer de lamsbout met de boontjes en de saus. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus