Aantal personen: 4
Bereidingstijd:
Ingrediënten
1 lamsribstuk
1 potje manukahoning
zeezout
venkelblaadjes
rozemarijnblaadjes
versgemalen groene peper
500 g grove postelein
vinaigrette met 1 tl honing
filodeeg uit de diepvries
boter
Bereiden
- Maak eerst een filobakje: snijd vierkantjes uit het deeg en leg ze overlappend in een ingevet metalen kommetje, zodat over de rand van de kom een driedubbele rij puntjes hangt.
- Bestrijk de buitenkantjes met gesmolten boter en bak het bakje 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven op 160.
- Neem het bakje uit de oven, haal het uit de oven en zet de oven op 225 °C.
- Steek de botjes van het lamsribstuk kruislings in elkaar, zodat er een ‘blok‘ ontstaat waaruit u tweeling-koteletjes kunt snijden.
- Kwast het vlees aan alle kanten dun in met honing en strooi er zeezout, rozemarijnblaadjes, venkelblaadjes en versgemalen peper over.
- Zet het vlees 12 minuten in de oven - het heeft dan een korstje, maar is van binnen nog roze.
- Vul het bakje met de grove postelein, vermengd met de vinaigrette en serveer dit met het vlees
Bron/inzender: