Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Indiase lamsreepjes met naanbrood

Aantal personen: 4

Ingrediënten

500 gr lamsreepjes
1 ui
1 handje verse muntblaadjes
2 cm verse gemberwortel
1 limoen
1 eetl kerriepoeder
1 teentje knoflook
3 eetl olie
2 naanbroden
zout
versgemalen peper

Bereiden

Voorbereiden:
Pel de uien en snipper deze fijn.
Hak de verse muntblaadjes fijn en zet deze tot gebruik in de koelkast. Schil de gemberwortel en rasp deze fijn. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Pel het teentje knoflook, pers het uit in een kom en roer het met de gember, de limoenrasp, 1 eetl limoensap, de kerriepoeder, 2 eetl olie en peper tot een marinade. Laat de lamsreepjes hierin ± 15 minuten afgedekt marineren.
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit de overige olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en fruit de ui hierin ± 3 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de gemarineerde lamsreepjes toe en bak deze in ± 5 min rondom bruin en gaar. Bak intussen de naanbroden 3-4 minuten in de voorverwarmde oven. Breng het vlees op smaak met zout. Snijd de naanbroden in punten en verdeel deze met het vlees over 4 borden.
Garneer het gerecht met muntblaadjes.
Lekker met komkommersalade met yoghurt- knoflook dressing.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gegrilde lamskoteletten met olijven
Koolrolletjes met lamsgehakt
Lamsstoofschotel met pruimen
Curry van lamsbout en aardappel
Lamsribstuk met honing, tijm en mosterd

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes