Voorbereiden:
Pel de uien en snipper deze fijn.
Hak de verse muntblaadjes fijn en zet deze tot gebruik in de koelkast. Schil de gemberwortel en rasp deze fijn. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Pel het teentje knoflook, pers het uit in een kom en roer het met de gember, de limoenrasp, 1 eetl limoensap, de kerriepoeder, 2 eetl olie en peper tot een marinade. Laat de lamsreepjes hierin ± 15 minuten afgedekt marineren.
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit de overige olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en fruit de ui hierin ± 3 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de gemarineerde lamsreepjes toe en bak deze in ± 5 min rondom bruin en gaar. Bak intussen de naanbroden 3-4 minuten in de voorverwarmde oven. Breng het vlees op smaak met zout. Snijd de naanbroden in punten en verdeel deze met het vlees over 4 borden.
Garneer het gerecht met muntblaadjes.
Lekker met komkommersalade met yoghurt- knoflook dressing.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |