Snijd het vlees in dobbelstenen en dep het droog met keukenpapier. Pel de uien en snijd ze in partjes. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees al omscheppend op een hoog vuur bruin. Temper het vuur en bak de uien 5 minuten mee. Strooi de bloem erover en bak alles al omscheppend 1 minuut. Schenk er beetje bij beetje de bouillon bij, voeg de azijn, de kruidnagels, de laurierblaadjes en peper en zout naar smaak toe en breng alles aan de kook. Laat het vlees in een gesloten pan op een laagvuur ( op een vlamverdeler) in ca. 3 uur gaar worden. Neem de kruidnagels en de laurierblaadjes uit de hachee en bind de jus met de met water losgeroerde maïzena. Lekker met gekookte aardappelen en spruitjes.
Bereidingstijd: ca. 3 uur en 15 minuten.
anne (ml) (28-09-2009 17:25):
Geslaagd! Uien in de buitenlucht verdeeld in partjes met appel\"partjesmaker\". Geen traan gelaten. Geen bouillon, maar heet water en wat rode wijn.Niet gebonden met maizena. kruidnagelen gestoken in laurierblaadjes.Gegeten met rijst.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |