Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gesmoorde lamsrolletjes met champignons en olijven

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 dunne lapjes lamsvlees, elk ca 100 gr, bijvoorkeur van de achterbout,
150 gr lamsgehakt
150 gr kalfsgehakt
1 ei, losgeroerd
2 eetl fijn kruim van oudbakken witbrood
½ theel fijngewreven gedroogde rozemarijnnaaldjes
1 teentje knoflook
ragfijn gehakt of uitgeperst
zout
zwarte peper uit de molen
paprikapoeder (Rosen)
ca 1½ eetl bloem, gezeefd
50 gr boter
400 gr kleine champignons, schoongemaakt
100 gr zwarte olijven, ontpit, uitgelekt
1½ dl rode wijn, zoals Cote du Rhone
1½ dl (lams) vleesfond, uit potje
1½ dl gezeefde tomaten, uit pot, pak of blik
1½eetl fijngehakte (blad) peterselie, eventueel enkele toeven (krul peterselie

Bereiden

Maak het lamsvlees droog met keukenpapier en wrijf het in met zout, peper en paprikapoeder. Maak beide gehaktsoorten aan met 2 eetl losgeroerd ei, broodkruim, rozemarijn, knoflook en wat zout en peper. Vorm van het gehakt vier rolletjes die zo lang zijn als de lamslapjes breed zijn.
Leg op elk lamslapje een gehaktrolletje en rol het vlees er omheen. Steek de rolletjes vast met houten prikkers. Wentel de roletjes door het bloem. Schud overtollige bloem er af.
Verhit een braad/stoofpan en laat de boter smelten. Wacht tot het schuim grotendeels is weggetrokken. Bak de rolletjes er in 3 minuten rondom licht bruin in.
Temper daarna de warmtebron. Leg het deksel op de pan en laat alles 12 minuten zachtjes smoren. Breng intussen in een pannetje de wijn, gezeefde tomaten en de fond aan de kook. Schenk na de aangegeven tijd het hete mengsel bij de lamsrolletjes en voeg de champignons en olijven toe. Strooi er zout en peper over. Leg het deksel weer op de pan en laat alles nogmaals 12 minuten zachtjes smoren.

Presentatie: verdeel de lamsrolletjes over een voorverwarmde borden. Schep de champignons, olijven en de saus er rondom. Bestrooi de gerechten met peterselie.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Drie-vlezen-pot (stoofpot)
Lambrack
Lamsrugfilet naturel gebakken
Lamsgehakt met appels in portsaus
Lamfsfilet met een mosterd-kruiden dakje

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes