Maak het lamsvlees droog met keukenpapier en wrijf het in met zout, peper en paprikapoeder. Maak beide gehaktsoorten aan met 2 eetl losgeroerd ei, broodkruim, rozemarijn, knoflook en wat zout en peper. Vorm van het gehakt vier rolletjes die zo lang zijn als de lamslapjes breed zijn.
Leg op elk lamslapje een gehaktrolletje en rol het vlees er omheen. Steek de rolletjes vast met houten prikkers. Wentel de roletjes door het bloem. Schud overtollige bloem er af.
Verhit een braad/stoofpan en laat de boter smelten. Wacht tot het schuim grotendeels is weggetrokken. Bak de rolletjes er in 3 minuten rondom licht bruin in.
Temper daarna de warmtebron. Leg het deksel op de pan en laat alles 12 minuten zachtjes smoren. Breng intussen in een pannetje de wijn, gezeefde tomaten en de fond aan de kook. Schenk na de aangegeven tijd het hete mengsel bij de lamsrolletjes en voeg de champignons en olijven toe. Strooi er zout en peper over. Leg het deksel weer op de pan en laat alles nogmaals 12 minuten zachtjes smoren.
Presentatie: verdeel de lamsrolletjes over een voorverwarmde borden. Schep de champignons, olijven en de saus er rondom. Bestrooi de gerechten met peterselie.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |