Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Geroosterde lamskoteletjes met kurkumarijst

Aantal personen: 4

Ingrediënten

12 lamskoteletjes
1 bosje postelein
Voor de rijst:
250 g champignons
1 rode paprika
1 gehakte ui
boter
200 g gewassen rijst
zout en versgemalen peper
1/2 tl kurkuma
4 dl kippebouillon
1 kruidentuiltje
Voor de oliemix:
2 dl arachide-olie
1 knoflookteentje
10 verse rozemarijnblaadjes
2 takjes verse afgeriste tijm
1 theelepel mosterd
1-2 mespuntjes cayennepeper
1 snuifje zout

Bereiden


  • Borstel de champignons schoon.

  • Snijd ze in quartiers.

  • Snijd de paprika in brunoise van 1/2 cm.

  • Blancheer de paprika brunoise.

  • Glaceer de gehakte ui in boter.

  • Voeg de paprikablokjes, de champignons en de gewassen rijst toe en roer door elkaar.

  • Kruid met een weinig zout, gemalen peper en kurkuma.

  • Voeg de kippenbouillon toe en kook op.

  • Leg er het kruidenbuiltje bij en dek af.

  • Gaar de rijst in ca 16 min. in de oven op 180 °C.

  • Verwijder het deksel als de rijst gaar is, neem er het kruidenbuiltje uit en roer enkele nootjes boter door de rijst.

  • Mix de olie met het knoflookteentjeeentje look, de rozemarijn, de tijm en de mosterd.

  • Kruid met een mespuntje cayennepeper en wat zout.

  • Strijk de lamskoteletjes met een keukenkwastje aan beide zijden rijkelijk in met de pikante oliemix.

  • Rooster de koteletjes aan beide zijden, maar houd ze nog roze.

  • Schik de rijst op een ovale serveerschotel.

  • Plaats de koteletjes op de rijst met de beentjes naar boven gericht.

  • Garneer met enkele plukjes postelein.

  • Serveer hierbij het pittige aurorasausje en een glaasje Pomerol of een rode Saint-Emilion.

    Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    Dit vind je misschien ook lekkere recepten

    Cassoulet (Franse eenpansschotel)
    Lamfsfilet met een mosterd-kruiden dakje
    Thaise hachee met lente-ui en kokosmelk
    Lambrack
    Lamskebab
  • Toprecept

    Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes