Voorbereiden:
Pel het sjalotje en snipper het heel fijn. Snijd de komkommer in plakjes.
Rasp de schil van een limoen en snijd de andere limoen in 4 partjes. Roer de olie, het sjalotje, de limoenrasp, de kerriepoeder en versgemalen peper in een kom door elkaar. Bestrijk de hamburgers met het oliemengsel. Maak de knoflooksaus door de mayonaise, de yoghurt, het uitgeperste teentje knoflook en de tuinkruiden te mengen.
Bereiden:
Verwarm een grillpan met anti-aanbaklaag op hoog vuur. Grill de lamsburgers aan beide zijden in ± 8 minuten bruin en gaar.
Verwarm intussen de pitabroodjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in het broodrooster of in de voorverwarmde oven. Bestrooi de lamsburgers met zout. Serveer de burgers tusen een pitabroodje met rucola, komkommer, een eetl knoflooksaus en een partje limoen.
Lekker met tomatensalade.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |