Gegrilde lamsburger met kerrie

Gegrilde lamsburger met kerrie

Gegrilde lamsburger met kerrie

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

4 lamsburgers
1 sjalotje
½ komkommer
2 limoenen
3 eetl olie
½ eetl kerriepoeder
2 eetl mayonaise
2 eetl yoghurt
1 teentje knoflook
1 theel tuinkruiden
4 pitabroodjes
1 bosje rucola
zout
versgemalen peper

Bereiden

Voorbereiden:
Pel het sjalotje en snipper het heel fijn. Snijd de komkommer in plakjes.
Rasp de schil van een limoen en snijd de andere limoen in 4 partjes. Roer de olie, het sjalotje, de limoenrasp, de kerriepoeder en versgemalen peper in een kom door elkaar. Bestrijk de hamburgers met het oliemengsel. Maak de knoflooksaus door de mayonaise, de yoghurt, het uitgeperste teentje knoflook en de tuinkruiden te mengen.
Bereiden:
Verwarm een grillpan met anti-aanbaklaag op hoog vuur. Grill de lamsburgers aan beide zijden in ± 8 minuten bruin en gaar.
Verwarm intussen de pitabroodjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in het broodrooster of in de voorverwarmde oven. Bestrooi de lamsburgers met zout. Serveer de burgers tusen een pitabroodje met rucola, komkommer, een eetl knoflooksaus en een partje limoen.
Lekker met tomatensalade. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus