Curry van lamsbout en aardappel

Curry van lamsbout en aardappel

Curry van lamsbout en aardappel

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

3 el arachide-olie
1 rode ui, in ringen
500 gr lamsbout, in reepjes
1-2 el fijngesneden gemberwortel
2 el rode currypasta
2½-3 dl kokosmelk
750 gr aardappelen
300 gr ongeschilde courgette, in plakjes
150 gr kleine spinazieblaadjes
zout en peper
2-3 el fijngesneden koriander

Bereiden

Verhit de olie en bak hierin op hoog vuur de ui en het lamsvlees in 4-5 min rondom lichtbruin.
Roer er de gemberwortel en currypasta door en schep alles goed om. Verwarm de currypasta enkele minuten. Schenk de kokosmelk erbij en voeg de aardappelen toe. Stoof het gerecht circa 15 min op een zacht vuur tot de aardappelen gaar zijn. Voeg dan de courgette en spinazieblaadjes toe en verwarm het gerecht nog 4-5 min. Breng op smaak met zout, peper en koriander. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus