Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Cassoulet (Franse eenpansschotel)

Aantal personen: 4

Ingrediënten

500 g witte bonen
75 g gerookt spek
3 uien
1 knoflookteentje
100 g ontvelde tomaat
75 g knoflookworst
1 winterwortel
1 mergpijp
250 g lamsbout met been
1 laurierblaadje
1 mp tijm
p&z

Bereiden


  • Laat de bonen 12 uur weken.

  • Giet ze af en kook ze een uur in vers water met de bestoken ui en de mergpijp.

  • Bak ondertussen de blokjes spek langzaam uit.

  • Haal het spek uit de pan en bak het lamsvlees rondom aan.
    Hou dit ook apart.

  • Fruit de gesnipperde ui, wortel en de knoflook in het vet.

  • Voeg laurierblaadje, tijm, tomaten, vlees en het spek toe.

  • Doe er zoveel van het bonenkookvocht bij tot het onderstaat en sudder zachtjes anderhalf uur tot het vlees gaar is.

  • Doe bonen, knoflookworst en vlees in een vuurvaste aardewerken casserol, bestrooi met paneermeel.

  • Zet de casserol in een oven op 150 graden Celsius.

  • Breek met een lepel het ontstane korstje na 20 minuten.

  • Herhaal dit nog enige malen, en bedruip het oppervlak met achtergehouden kooknat.

  • Na 2 uur is de cassoulet klaar.

    Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    Dit vind je misschien ook lekkere recepten

    Geroosterde lams- of kalfslapjes Montfort
    Shoarmavlees met groenten en rijst in de wok
    Lamskoteletjes met mascarponepuree
    Bonenschotel met shoarmavlees
    Gehaktcurry met groenten
  • Toprecept

    Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes