Bonenschotel met  shoarmavlees

Bonenschotel met shoarmavlees

Bonenschotel met shoarmavlees

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

2 uien
400gr shoarmavlees
2 blikken bruine bonen (à 400 gr)
1 rode en 1 groene paprika
30 gr boter
1 runderbouillontablet
1-2 teentjes knoflook
1-2 tl paprikapoeder
1 blik gepelde tomaten (400 gr)
1 blikje tomatenpuree (140 gr)
zout en peper

Bereiden

Snipper de uien en de knoflook. Snijd de paprika‘s in stukjes. Bak in de boter het shoarmavlees rondom bruin. Bak de ui, de knoflook en de paprika 5 minuten mee. Bestrooi alles met de paprikapoeder. Voeg de tomaten met het sap toe en prak ze met een vork fijn. Roer er de tomatenpuree, 3 dl water en het verkruimelde bouillontablet door. Laat de saus 5 minuten pruttelen. Voeg de uitgelekte bonen toe en laat die meepruttelen tot ze door en door warm zijn. Voeg zo nodig een scheutje water toe en breng de schotel op smaak met zout en peper. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus