Aantal personen: 4
2 uien
400gr shoarmavlees
2 blikken bruine bonen (à 400 gr)
1 rode en 1 groene paprika
30 gr boter
1 runderbouillontablet
1-2 teentjes knoflook
1-2 tl paprikapoeder
1 blik gepelde tomaten (400 gr)
1 blikje tomatenpuree (140 gr)
zout en peper
Snipper de uien en de knoflook. Snijd de paprika‘s in stukjes. Bak in de boter het shoarmavlees rondom bruin. Bak de ui, de knoflook en de paprika 5 minuten mee. Bestrooi alles met de paprikapoeder. Voeg de tomaten met het sap toe en prak ze met een vork fijn. Roer er de tomatenpuree, 3 dl water en het verkruimelde bouillontablet door. Laat de saus 5 minuten pruttelen. Voeg de uitgelekte bonen toe en laat die meepruttelen tot ze door en door warm zijn. Voeg zo nodig een scheutje water toe en breng de schotel op smaak met zout en peper. Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |