Snijdt de kipfilet in grove blokjes en braad ze aan alle zijden goudbruin en krokant in de olijfolie.
Schep het vlees uit de pan. Fruit de gesnipperde ui en de uitgeperste knoflook aan in het braadvet van de kip. Voeg de bouillon, citroenrasp, citroensap, tomatenstukjes, kurkuma, karweipoeder, peper en zout erbij en breng dit alles roerend aan de kook. Schep dan de kipblokjes er weer bij en breng het weer aan de kook. Laat nu met een deksel op de pan, op matig vuur in ca 30 min stoven. Meng nu de bloem met een scheutje water en roer en roer dit door de saus. Voeg de olijven toe en blijf roeren tot de saus is gebonden.
Serveer dit bijvoorbeeld met rijst.
Bereidingstijd 50 min.
Tip: Gebruik in plaats van kip bijvoorbeeld lamsvlees of kalfsvlees.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |