Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Roerbakgerecht van prei, broccoli, tomaat en kip

Aantal personen: 4

Ingrediënten

400 gr rijst
2 preien
± 400 gr broccoli
4 (tros)tomaten
500 gr kipfilet
2 eetlepels maïzena
2 theelepels gemberpoeder (djahé)
2-3 eetlepels (arachide)olie
2 eetlepels sherry of witte wijn of 1 eetlepel citroensap
4 eetlepels cashewnoten of 2 eetlepels geroosterd sesamzaad

Bereiden

Voor de garnering:
verse dragon of bieslook

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
Dep de kipfilet met keukenpapier droog en snijd hem in smalle repen.
Bestrooi de kipreepjes met de maïzena en het gemberpoeder.
Maak de preien schoon en snijd ze in ringen.
Maak de broccoli schoon en verdeel ze in roosjes.
Was en droog de tomaten (ontvel ze zo nodig).
Verhit de wok, de wadjang, of een royale braadpan, voeg de olie toe en bak
de kipreepjes rondom bruin.
Voeg de prei en de broccoli toe en bak deze goed mee.
Schenk de sherry, de witte wijn of het citroensap erbij en laat het
gerecht in 3-5 minuten gaar worden.
Voeg de laatste halve minuut de cashewnoten toe en warm deze goed
door.
Of strooi vlak voor het serveren het sesamzaad over het gerecht.
Garneer met verse dragon of bieslook.
Serveer het gerecht direct met de gekookte rijst.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kipfilet gevuld met zongedroogde tomaten
Surinaamse kip
Gebakken kipfilet met Mango-Kalanasaus
Kipfiletspiesjes met bosui
Kip met dragon

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes