Spoel de kippenpoten af en dep ze goed droog.
Pel de uien en snijd ze fijn.
Maak de paprika‘s schoon en snijd ze in reepjes.
Snijd het ontbijtspek in reepjes.
Verhit de olie in een wijde braadpan en bak hierin 2 kippenpoten snel
rondom bruin.
Neem ze uit de pan, bak ook de andere 2 kippenpoten en neem ook die uit de
pan.
Bak het ontbijtspek 5 minuten zachtjes in het bakvet uit.
Voeg de ui, de paprika, de knoflook en de rijst toe en bak al roerend 5
minuten tot alle rijstkorrels glanzen.
Voeg het paprikapoeder, de cayennepeper en de tomatenpuree toe, verkruimel
er de kippenbouillontabletten boven en schenk er ± 3/4 liter water
bij (de rijst moet net onder staan).
Breng het al roerend aan de kook, leg de kippenbouten erop en laat de
rijst en de kip met het deksel op de pan in ± 30 minuten goed gaar
worden.
Doe het gerecht over op een grote platte schaal en garneer met de
peterselie.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |