Voor de béchamelsaus:
80 gr boter
120 gr bloem
2 liter halfvolle melk
3 dl room
gemalen (oude) kaas
Zeef de bloem in een beslagkom en maak er in het midden een kuiltje
in.
Klop de eidooiers en de eieren los en meng ze met de olijfolie, het water
en een snufje zout langzaam met één hand door de bloem.
Kneed het deeg tot het van de kom loskomt, wikkel het in plasticfolie en
laat het op een koele plaats 1 uur rusten.
Strooi wat bloem op het werkvlak, rol het deeg dun uit en snijd er
rechthoeken uit van ± 10 x 14 cm.
Breng een ruime pan gezouten water met een beetje boter aan de kook en
kook de lasagnevellen in 5 minuten beetgaar.
Spoel de vellen hierna onder de koude water.
Verwarm de oven voor op ± 190°C.
Ontdoe de kipfiletjes eventueel van vet, snijd ze in 2 stukken en klop die
een beetje plat.
Maak de broccoli schoon, snijd hem in stukken en kook die in water
gaar.
Laat de broccoli vervolgens uitlekken en pureer hem.
Breng de broccolipuree op smaak met peper, zout en nootmuskaat en roer tot
slot de room door de puree.
Bereid een béchamelsaus van de boter, de bloem en melk.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat en voeg er de room aan toe.
Smeer een bakplaat of een vuurvaste schaal in met boter en beleg deze met
lasagnevellen.
Leg hierop achtereenvolgens de volgende laagjes: kip, béchamelsaus,
lasagnevellen, broccolipuree, kip, béchamelsaus en
lasagnevellen.
Meng voor de bovenste laag de rest van de béchamelsaus met de rest
van de broccolipuree en strooi gemalen kaas over dit mengsel.
Laat de lasagne in de oven in ± 30 minuten gaar worden en
gratineren.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |