Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kipfilet met appelzuurkool

Aantal personen: 4

Ingrediënten

500 g wijnzuurkool
1 ui
½ rode paprika
1 goudreinet
4 kipfilets
2 tl paprikapoeder
20 g boter
1 dl Cider

Bereiden


  1. Laat de zuurkool in een zeef uitlekken.
  2. Pel en snipper de ui.
  3. Maak de paprika schoon en snijd hem ‘en brunoise‘.
  4. Schil de appel en rasp hem grof.
  5. Wrijf de kipfilets in met paprikapoeder, zout en peper.
  6. Verhit de boter in een koekenpan.
  7. Bak de kipfilets snel bruin en neem ze uit de pan.
  8. Fruit de ui en paprika even aan in het bakvet en schep de appel en de zuurkool erdoor.
  9. Voeg de cider toe.
  10. Leg de kipfilets op de zuurkool.
  11. Smoor de zuurkool en de kipfilets met de deksel op de pan in 15 minuten zachtjes gaar.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kip met Gruyèrekaassaus
Kip gevuld met kaas
Sperziebonen met kip en garnalen
Vijfkruidenkip
Stoofpot van kip, paprika en aardappeltjes

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes