Snijd de kipfilets tot een gelijke maat en tot 1 cm dikte bij..
Pureer de afsnijdsels met de champignons, het sjalotje, 1 theelepel
marjolein, het ei, zout en peper.
Verdeel de puree over de kipfilets en leg er een plakje ham op.
Bak de kipfilets in 50 gr boter eerst 5 minuten aan de onbedekte kant en
vervolgens 5 minuten aan de hamkant.
Stoof de asperges intussen afgedekt in 50 gr boter in 8 minuten beetgaar,
voeg zo nodig tussentijds enkele eetlepels water toe en breng op smaak
met zout en peper.
Neem de kipfilets uit de pan en houd ze warm.
Bak de knoflook zachtjes 2 minuten in het achtergebleven bakvet.
Strooi de bloem erover en bak die 2 minuten mee.
Voeg de wijn en de kippenbouillon toe, roer er 1 theelepel marjolein en de
olijven door en stoof ze enkele minuten mee.
Schik de kipfilets met de warme saus op de borden en leg de asperges
erbij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |