Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kipfilet gevuld met komijnekaas en gember

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 kipfilets รก 125 gr
zout, peper
4 gemberbolletjes
4 plakken belegen komijnekaas
2 eetlepels boter
700 gr dunne preien
1 eetlepel gembersiroop of vocht van gemberbolletjes
8 cocktailprikkers

Bereiden

Snijd de kipfilets overdwars tot 1/2 cm van de zijkant open en bestrooi ze
met zout en peper.
Snijd de gember in plakjes.
Snijd de plakken kaas in de lengte doormidden, leg ze in de kipfilets en
verdeel er de plakjes gember over.
Klap de kipfilets dicht en steek ze met cocktailprikkers vast.
Verhit de boter in een pan en bak de kip in 10 minuten lichtbruin; keer
het vlees halverwege.
Was intussen de prei, maak ze schoon en snijd ze in stukken van 4 cm.
Kook de prei 5 minuten afgedekt in een pan met weinig water en zout en
laat ze daarna in een vergiet goed uitlekken.
Schep de kip uit de pan op een bord.
Bak de prei in het achtergebleven bakvet al omscheppend 1 minuut en roer
de gembersiroop erdoor.
Leg de kip op de prei en verwarm afgedekt op laag vuur nog 5 minuten.
Verdeel de kipfilets en de prei over 4 borden.
Serveer met gebakken krielaardappeltjes.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gevulde kipfilet met paddestoelen in bockbier-honing-tijm
Kip met chocoladesaus I
Kip in wijnsaus II
Stoofpot met kipkarbonades en olijven
Maaltijdsalade met kip

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes