Bestrooi de kipfilets met peper en zout.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de kipfilets op middelhoog vuur
rondom bruin en op laag vuur in ± 15 minuten gaar.
Laat intussen de ananas uitlekken en vang het sap op.
Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine blokjes.
Neem de gare kipfilets uit de pan en houd ze onder aluminiumfolie of een
deksel warm.
Bak de ananasschijven in het bakvet snel aan beide kanten bruin en leg ze
op de kipfilets.
Bak de stukjes ham en de stukjes paprika 2 minuten zachtjes in het
bakvet.
Schenk het ananassap erbij en breng alles al roerend aan de kook.
Voeg de slagroom of koffieroom toe en breng dit aan de kook.
Bind de saus met de allesbinder of maïzena, breng op smaal met peper
en zout en roer er de peterselie door.
Schenk een deel van de saus over het vlees en serveer de rest er apart
bij.
Lekker met rijst of gebakken aardappelen en bloemkool.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |