Snijd de kipfilet in blokjes.
Maak de paprika‘s en de courgette schoon en snijd ze in grove blokken.
Snijd het pepertje doormidden, verwijder de zaadjes en snijd het
vruchtvlees in smalle reepjes.
Pel de ui en snipper hem fijn.
Bak de kip in een pan met dikke bodem in de olijfolie goudbruin.
Haal de kip uit de pan en zet hem apart.
Bak de uitgeperste knoflook in hetzelfde vet aan.
Voeg de ui, de paprika‘s, de courgette en het pepertje toe, roer alles
goed om en stoof het gerecht op laag vuur in een gesloten pan in ±
20 minuten gaar.
Voeg de kip toe en stoof zonder deksel, onder af en toe omscheppen, nog
± 10 minuten.
Breng de stoofpot op smaak met zout, peper en tabasco en garneer met de
versgehakte peterselie.
Lekker met couscous.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |