Snijd de kipfilet in reepjes.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Snipper de knoflook.
Maak de uitjes schoon en snijd ze in schuine ringetjes.
Kook de rijst.
Smelt intussen de boter in een ruime pan en bak de kipreepjes al
omscheppend in ± 5 minuten bruin en gaar.
Voeg de champignons en de knoflook toe en bak die al omscheppend 3 minuten
mee.
Strooi de bloem over het mengsel, schep goed om en laat het 3 minuten
zachtjes koken.
Schenk er beetje bij beetje de bouillon en het bier bij en breng alles al
roerend aan de kook.
Laat de ragoût op halfhoog vuur al roerend dik worden en daarna op
laag vuur 10 minuten zachtjes koken.
Schep de bieslook door de rijst en verdeel de rijst over 4 timbaaltjes of
4 kopjes met een inhoud van 2 dl.
Schep de bosuitjes, de kaas en de crème fraîche door de
ragoût en warm die 1 minuut goed door.
Breng op smaak met de mosterd en wat peper en zout.
Stort de timbaaltjes op de borden en serveer de ragoût erbij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |