Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kip op z‘n Marokkaans

Aantal personen: 4

Ingrediënten

200 gr kikkererwten
zout
2 teentjes knoflook
1 prei
4 kippenpoten
2 eetlepels olie
1 eetlepel gemberpoeder
1 theelepel kaneelpoeder
1/2 theelepel koenjit
peper
75 gr rozijnen
2 theelepels fijngehakte peterselie

Bereiden

Week de kikkererwten een dag van tevoren in ruim water en kook ze daarna
in schoon water met wat zout gaar.
Pel en snipper de knoflook.
Maak de prei schoon en snijd hem in ringen.
Bak de kippenpoten in de olie rondom bruin.
Fruit de knoflook, de prei, het gemberpoeder, het kaneelpoeder, de koenjit
en de peper even mee.
Schep de gekookte kikkererwten en de rozijnen erdoor en laat het
gerecht
15 minuten zachtjes stoven.
Garneer met peterselie en geef er Marokkaans brood (of grof witbrood)
en
een wortelsalade bij.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Hot chickenstick met pinda-kokossaus
Kipfilet en papillote
Mexicaanse kipschotel
Kalkoen, gevuld met abrikozenmuesli
Kip in zachtzure tomatensaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes