Pel de ui en snijd hem in stukken.
Pel de knoflook en maal de ui en de knoflook met 2/3 van de verse
koriander in een keukenmachine fijn.
Snijd de tomaten in plakjes.
Snijd de kippenbouten doormidden bestrooi ze met zout.
Verhit de olie in een braadpan en bak het koriander-uienmengsel en het
gemberpoeder hierin zachtjes ± 3 minuten.
Meng er de kurkuma, de piment en 2 theelepels garam masala door.
Roer er de yoghurt en de plakjes tomaat door en doe de stukken kip
erbij.
Laat de kip afgedekt in 45 minuten gaar worden.
Schep af en toe om.
Knip de rest van de verse koriander en strooi dit over de kipcurry.
Geef er basmatirijst bij.
Dahl
250 gr (liefst oranje) linzen
3 uien
3 tenen knoflook
3 eetlepels olie
3/4 liter water
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel kurkuma
1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
1/2 theelepel kaneel
1 theelepel komijnpoeder (djinten)
1/4 theelepel kruidnagelpoeder
zout, peper
4 takjes peterselie
Was de linzen, zeef ze en laat ze uitlekken.
Snijd de uien.
Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan en fruit de ui 2 minuten.
Knijp de knoflook erboven uit (of doe ze er in stukjes bij).
Doe het gemberpoeder en de kurkuma bij.
Schep de linzen erdoor en bak ze even mee.
Doe het water erbij en breng het aan de kook.
Voeg na 15 minuten de koriander, de komijn, de kaneel, het
kruidnagelpoeder, zout en peper toe en laat de linzen nog ± 15
minuten koken tot het een dikke puree is (met groene linzen duurt het
koken ± 45 minuten).
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |