Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kip met zuurkool

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 braadkip
1 eetlepel boter
1 eetlepel spekvet
4 dikke plakken ontbijtspek
1 ui
750 gr zuurkool (uit het vat)
1 theelepel karwijzaad (= kummel)
1 eetlepel paprikapoeder
2 dl water

Bereiden

Verdeel de kip in 8 stukken en braad die in halfom boter en spekvet onder
voortdurend omscheppen ± 20 minuten.
Leg de plakken ontbijtspek in een pan met dikke bodem, leg daarop de in
dunne plakken gesneden ui en daarop de zuurkool, vermengd met het
karwijzaad.
Voeg het water toe, breng het geheel aan de kook, sluit de pan, zet het
vuur laag en laat de zuurkool ± 30 minuten stoven.
Roer het paprikapoeder door de zuurkool, leg de stukken kip erop, sluit de
pan weer en laat het geheel nog ± 45 minuten stoven.
Houd het vuur zo laag mogelijk.
Voeg, als er gevaar voor aanbranden dreigt, wat water of witte wijn toe
(zout is waarschijnlijk niet nodig).
Geef er een romige aardappelpuree bij.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kippenbout met abrikozenvulling
Kip-champignonragoût
Mediterane kippenbouten met citroen
Kipschnitzels met roergebakken bietjes, aardappel en appel
Gesmoorde kip met amandelen en kikkererwten 2

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes