Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kip met kokos en witte mini-aubergine

Aantal personen: 4

Ingrediënten

3 eetlepels plantaardige olie
75 gr groene kerriepasta
6 dl kokosmelk (blik)
600 gr kipfilet in plakjes
2 theelepel suiker
2 eetlepels vissaus (nam pla)
10 in vieren gesneden witte ronde aubergines (Maghue pho)
200 gr heel kleine aubergines (Maghue poeang)
3 rode en 3 groene pepers
8 citroenblaadjes (djeroek poeroet)
50 gr zoete basilicum (Horapha)

Bereiden

Verhit de olie en verwarm de kerriepasta hierin 3-4 minuten, maar laat
niet aanbakken.
Voeg de kokosmelk, 2 dl water en de kip toe en laat het mengsel op zacht
vuur 10 minuten koken.
Voeg de suiker, de vissaus en beide soorten aubergine toe en laat het
mengsel nogmaals 5 minuten koken.
Voeg als laatste de pepers, het citroenblad en de basilicum toe, maar laat
ze niet meekoken.
Serveer met gekookte Thaise pandanrijst.

Bron/inzender: Astrid

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kip in de braadzak
Vijfkruidenkip
Kip met venkel en dragon
Kip met 40 teentjes knoflook
Kipcurry


Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes