Verhit 50 gr boter in een braadpan met dikke bodem en bak de uiringen
hierin zachtjes in 10 minuten lichtbruin.
Bestrooi de kip van binnen en van buiten met zout en peper en leg hem op
zijn zijkant in de braadpan.
Braad de kip, onder af en toe keren, met het deksel op de pan 45-60
minuten.
Neem de kip dan uit de pan en snijd hem in 4 stukken (2 borststukken en 2
poten).
Leg de kipdelen in de ovenschaal en houd ze warm.
Schep het braadvet op 2 eetlepels na uit de pan, schenk de wijn en 1 dl
water in de pan en roer de aanbaksels los.
Laat het mengsel tot 1 dl inkoken en zeef het.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Smelt voor de saus 20 gr boter in een steelpan, roer de bloem erdoor en
warm die 2 minuten mee.
Roer er de melk en het ingekookte braadvocht in gedeelten door tot een
gladde saus ontstaat en laat de saus op zacht vuur nog 1 minuut koken.
Klop de eierdooiers met de slagroom los en roer er in gedeelten de helft
van de saus door.
Schenk het mengsel in de steelpan terug en laat het al roerend nog 1
minuut zachtjes koken.
Neem de pan van het vuur en roer er de Parmezaanse kaas en 25 gr Cantal
door.
Breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Schenk de saus over de kip en strooi er 100 gr Cantal over.
Bak het gerecht 15-20 minuten in het midden van de oven tot de bovenkant
lichtbruin is gegratineerd.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |