Verdeel de gewassen courgette en de geschrapte wortel in plakjes. Snijd de prei in ringetjes en was deze. Snijd de gemberbolletjes in stukjes. Pel de sjalotjes en snipper deze. Verdeel de kipfilet in reepjes en bestrooi ze met peper, zout en gemberpoeder. Verhit de boter en bak de kipblokjes met de sjalotjes in 5 minuten rondom lichtbruin. Voeg courgette, wortel, prei, witbier, kippenbouillontablet en gembersiroop bij het kipmengsel. Stoof zachtjes, met het deksel op de pan, 15 minuten. Kook intussen de aardappeltjes met een beetje zout gaar. Roer de maïzena glad met 2 eetlepels koud water en voeg dit al roerende bij de stoofpot tot een licht gebonden saus ontstaat. Serveer de gekookte aardappelen erbij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |