Spoel de kip onder koud stromend water af, dep hem met keukenpapier droog
en snijd hem in stukken.
Verhit de boter in een braadpan en bak de kip in ± 10 minuten aan
alle kanten.
Was intussen de paprika, halveer hem, verwijder de zaadlijsten en snipper
hem fijn.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in kleine stukjes.
Schep de kip uit de pan in een ovenschotel.
Roer het kerriepoeder door het bakvet.
Pel de knoflook en pers ze erboven uit.
Voeg de paprika en de appel toe en bak ze ± 2 minuten mee.
Roer er de champignonsoep, de slagroom en de melk door en schenk de saus
over kip.
Verwarm de oven voor op 200°C en laat de kipschotel in ± 1 1/2
uur gaar worden.
Lekker met rijst.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |