Boen de citroen onder koud water schoon, dep hem droog, rasp de schil er
dun af en pers de citroen uit.
Bestrooi de kippenbouten met zout en peper en besprenkel ze met het
citroensap.
Zet de kip ± 30 minuten in de koelkast.
Pel intussen de ui en de knoflook en snipper ze heel fijn.
Maak de peper schoon, verwijder de zaadjes en snijd de peper in
ringen.
Verhit de olie in een (hapjes)pan, bak de kippenbouten in ± 5
minuten rondom bruin en leg ze op een bord.
Fruit de ui en de knoflook in het bakvet in ± 2 minuten zachtjes
glazig.
Roer er de tomaatblokjes, peperreepjes, rozijnen en oregano door,
verkruimel het bouillontablet erboven en voeg 2 dl water toe.
Breng het al roerend aan de kook, leg de kippenbouten in de saus en stoof
ze, afgedekt, in ± 45 minuten zachtjes gaar.
Schep de ananas met het sap en de rum door kip en warm ze nog ± 5
minuten zachtjes mee.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer met rijst en komkommersla.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |