Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kip met ananas op traditionele wijze

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 citroen
4 kippenbouten
zout, (versgemalen) peper
1 ui
1 teentje knoflook
1 rode Spaanse peper
3 eetlepels (olijf)olie
1 blikje tomaatblokjes (netto 400 gr)
3 eetlepels blanke rozijnen
1 theelepel oregano
1/2 kippenbouillontablet
1 blik ananasstukjes op eigen sap (netto 227 gr, Dole)
4 eetlepels bruine rum

Bereiden

Boen de citroen onder koud water schoon, dep hem droog, rasp de schil er
dun af en pers de citroen uit.
Bestrooi de kippenbouten met zout en peper en besprenkel ze met het
citroensap.
Zet de kip ± 30 minuten in de koelkast.
Pel intussen de ui en de knoflook en snipper ze heel fijn.
Maak de peper schoon, verwijder de zaadjes en snijd de peper in
ringen.
Verhit de olie in een (hapjes)pan, bak de kippenbouten in ± 5
minuten rondom bruin en leg ze op een bord.
Fruit de ui en de knoflook in het bakvet in ± 2 minuten zachtjes
glazig.
Roer er de tomaatblokjes, peperreepjes, rozijnen en oregano door,
verkruimel het bouillontablet erboven en voeg 2 dl water toe.
Breng het al roerend aan de kook, leg de kippenbouten in de saus en stoof
ze, afgedekt, in ± 45 minuten zachtjes gaar.
Schep de ananas met het sap en de rum door kip en warm ze nog ± 5
minuten zachtjes mee.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer met rijst en komkommersla.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kip met sinaasappel en koriander
Doro wat met berbere saus uit Ethiopië
Kip in kruidige saus I
Kip in port
Peper met kippenmaagjes en kippenlevertjes:

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes