Rooster de amandelen in een droge zware koekenpan op matig vuur
goudbruin.
Snijd de kip in blokjes van 1 cm.
Vermeng in een kom het vlees goed met de maïzena, zout, peper en het
eiwit en meng alles goed.
Verhit de olie in een wok of frituurpan tot 140°C, voeg de kip toe
en
roerbak 30 seconden (de stukjes gaan onder het bakken vanzelf los).
Laat het kipmengsel in een draadzeef uitlekken.
Verhit 2 eetlepels van de warme olie in een voorverwarmde wok of koekenpan
en voeg de voorgebakken kip, de knoflook, de gele bonenpasta, de
tomatenketchup en de suiker toe.
Schep alles goed om tot de kip gelijkmatig is bedekt en voeg dan de
geroosterde amandelen toe.
Roerbak het geheel nog even en schep alles op een verwarmde schotel.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |