Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kip in de braadzak met yoghurt-dragonsaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 hele kip van 1 kg
250 gr bospeen
1 bosuitje
25 gr zachte boter
1 eetlepel Franse mosterd
4 theelepels dragon
1 theelepel citroenrasp
2 theelepels citroensap
peper, zout
1 1/2 dl appelsap
1 eetlepel maïzena
1 dl yoghurt

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C.
Maak de peen en de bosuitjes schoon, was ze en snijd ze schuin in plakjes
van ± 1 cm dik.
Roer de boter, de mosterd, 2 theelepels dragon, de citroenrasp en het
citroensap in een kom door elkaar en voeg naar smaak zout en peper
toe.
Schep de helft van het botermengsel in de buikholte van de kip en wrijf de
kip met de rest van het mengsel in.
Doe de peen, de bosui en het appelsap in de braadzak en leg de kip
daarop.
Prik de braadzak bovenin enige keren in en bind hem met de binder
dicht.
Braad de kip in het midden van de oven in ± 1 1/2 uur gaar.
Neem de kip uit de oven, knip een puntje aan de onderkant van de
braadzak
af en schenk het braadvocht in een steelpan.
Neem de kip met de groenten uit de braadzak en leg ze in een
ovenschaal.
Laat de kip in de oven in 10 minuten bruin worden.
Roer intussen de maïzena, de yoghurt en de rest van de dragon in een
kommetje door elkaar en vermeng dit mengsel met het braadvocht.
Verwarm dit al roerend tot een licht gebonden saus ontstaat.
Verdeel de kip en de groenten over de borden en geef de saus er apart bij.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kerriekip met fruit
Kip in de braadzak
gestoomde kip met dragon
Toscaanse kip in citroensaus
Gefrituurde kipreepjes in bierbeslag

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes