Bestrooi de kippenbouten met peper en zout en bak ze in 10 min rondom goudbruin in de hete boter met 1 eetl zonnebloemolie.
Hak de selderij zonder stelen grof en voeg de helft ervan met het flesje bokbier bij de kip. Stoof, met het deksel op de pan, zachtjes 35 min.
Halveer de paprika‘s en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika;s in blokjes of reepjes.
Kook de doperwtjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet ze af en laat ze goed uitlekken.
Roerbak de paprikablokjes 2 minuten in 1 eetl zonnebloemolie. Schep de doperwten erdoor en roer de kookroom en de kerriepoeder erdoor. Verwarm zachtjes 5 minuten.
Verdeel de paprika-doperwtenroomsaus over 4 warme borden. Schep de kippenbouten erop en sprenkel wat van het stoofvocht over de kip. Bestrooi met selderijblad.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |