Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kalkoenfilet in rode-wijnsaus

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

100 gr magere spekblokjes
500 gr kalkoenfilet
zout & peper
2 eetl. zilveruitjes
3½ dl rode wijn
3 eetl. witte wijn, droog
1 kippenbouillon tablet
30 gr verse peterselie
1 eetl. allesbinder

Bereiden

In droge braadpan spekblokjes ca 3 minuten zachtjes bakken.
Kalkoenfilet bestrooien met zout en peper.
Spek met schuimspaan uit de pan nemen.
Boter aan pan toevoegen en kalkoenfilet ca 5 minuten zachtjes bakken.

Rode en witte wijn toevoegen, aan de kook brengen en bouillontablet erboven verkruimelen.
2 takjes peterselie toevoegen en de filet afgedekt in 20 minuten onder regelmatig keren gaarstoven.

Intussen de rest van de peterselie fijnhakken.

Filet uit pan nemen, takjes peterselie verwijderen.
Saus binden met allesbinder.
Spekjes en 3/4 van peterselie door saus roeren.

Kalkoenfilet in plakken snijden en over 4 warme borden verdelen. Saus erover en erlangs schenken.
Garneren met de rest van de peterselie.

** was iets te zout, ik had een half pakje spekblokjes gebruikt en had geen witte wijn gebruikt !!

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kipfilet met champignonsaus
Loempia‘s II
Gevulde kipfilet in Serranoham
Kippenpoten gevuld met kip, rozijnen en appel
Kip met zigeunersaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes