Snijd de kipfilet in dunne reepjes, bestrooi ze met peper en zout en laat
ze even staan.
Snijd de sjalotten, de prei en de ontvelde tomaten in kleine stukjes.
Verhit de boter in een wadjan of wok en fruit de sjalot, de prei en de
tomaat hierin 3 minuten.
Voeg de kip toe en bak deze al omscheppend op hoog vuur ook 3 minuten.
Schep de kip uit de pan en houd hem warm.
Voeg het citroensap, de honing en de pistachenootjes aan de groenten in de
pan toe, schenk er de room en de cognac bij en roer alles goed door.
Verwarm zachtjes en voeg de kip weer toe en laat het geheel in 10 minuten
door en door warm worden.
Verwarm intussen de peren in eigen sap en smelt au bain-marie in een
steelpan 1 reep chocolade met 2 eetlepels melk of water.
Schep de kip in het midden van een platte schaal, schik de peren eromheen,
bedruppeld met de gesmolten chocolade.
Tip: In plaats van peren kunt u ook gehalveerde abrikozen of perziken
nemen en in plaats van chocolade, toefjes slagroom op de vruchten
spuiten.
Drink er een halfzoete witte wijn bij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |