Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gestoomde kip met Chinese paddestoelen

Aantal personen: 4

Ingrediënten

10 g gemberwortel
sesam olie
rijstewijn
gembersiroop
8 gedroogde Chinese paddestoelen
6 ginkonoten
2 kipfilets
1 bosje lenteui
1 zwarte zwam
maizena
sojasaus
oestersaus
½ el suiker
p&z

Bereiden


  • Snijd de kipfilets in dunne plakjes en marineer de plakjes 30 minuten met 2 eetlepels gembersiroop, 1 eetlepel rijstwijn, peper en zout.(marinade)

  • Was en week de Chinese paddestoelen en de zwarte zwam gedurende 30 minuten in kokend water.

  • Schil de gember.

  • Hak de gember en de lente-ui fijn.

  • Kraak de noten.

  • Verwijder het vlies en de kiem.

  • Vermeng 2 eetlepels lichte sojasaus, 1 eetlepel oestersaus, 0,5 eetlepel suiker, 1 theelepel sesamolie, peper en zout en voeg dit toe aan de gemarineerde kip.

  • Verwijder de steeltjes van de paddestoelen en de zwarte zwam.

  • Snijd de paddestoelen en de zwarte zwam in stukjes ter grootte van de plakjes kip.

  • Verhit de stukjes zwarte zwam en de gingkonoten in kokend water waaraan 1 eetlepel gembersap en 1 eetlepel rijstwijn is toegevoegd.

  • Plaats een stoomrek in een wok en breng water to 1 centimeter onder het stoomrek aan de kook.

  • Wrijf een hittebestendig bord in met 1 theelepel sesamolie en leg hierop de kip, paddestoelen, zwarte zwam, gingkonoten en de helft van de fijn gehakte gember en lente-ui.

  • Plaats het bord op het stoomrek, sluit de wok af met een deksel en stoom het gerecht op hoog vuur gedurende 12 minuten.

  • Garneer het gerecht met de resterende gember en lente-ui.

    Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    Dit vind je misschien ook lekkere recepten

    Kipfilet in pikante saus
    Kip-champignonragoût
    Ratatouille met kip
    Kipfiletspiesjes met bosui
    Saté Bali
  • Toprecept

    Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes