Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gepocheerde kip met salsa verde

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 panklare maïs- of scharrelkip
2 liter gevogeltebouillon
2 teentjes knoflook
citroenschilletjes

Bereiden

Voor de salsa verde:
3 eetlepels vers broodkruim
1/2 dl melk
2 ansjovisfilets
1 hardgekookte eierdooier
5 eetlepels fijngesneden peterselie
1 fijngesneden teen knoflook
1 eetlepel kappertjes
2 fijngesneden sjalotten
2 dl olijfolie
zout, versgemalen peper
mosterd
citroensap

Leg de kip in een niet te grote pan.
Breng de bouillon aan de kook en giet hem over de kip.
Pel de teentjes knoflook en doe ze met de citroenschilletjes in de
bouillon.
Leg het deksel op de pan en breng de bouillon tegen de kook aan; zet het
vuur zo laag dat de bouillon net niet beweegt en laat de kip in ±
60 minuten gaar worden.
Neem de kip uit de bouillon en laat haar afkoelen.

Tip: Het is lekker om een dun schijfje citroen, een schijfje knoflook, een
plakje rauwe ham of blaadjes van basilicum of peterselie tussen het
kippenvel en -vlees te schuiven.

Week voor de salsa verde het broodkruim in de melk.
Snijd de ansjovisfilets fijn en stamp er de eierdooier, de peterselie, de
knoflook, de kappertjes, de sjalotten en het geweekte broodkruim door tot
het een dikke pasta is.
Voeg al roerend langzaam de olijfolie toe tot een gladde saus is ontstaan
en breng die op smaak met peper, zout, mosterd en citroensap.
Verdeel de kip in stukken, garneer met reepjes citroenschil en peterselie
en serveer de saus erbij.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Lauwwarme kipsalade met walnoten
Gevulde kipfilet met honingjus
Peper met kippenmaagjes en kippenlevertjes:
Koude kipsalade
Nasi keboeli ajam

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes