Voor de salsa verde:
3 eetlepels vers broodkruim
1/2 dl melk
2 ansjovisfilets
1 hardgekookte eierdooier
5 eetlepels fijngesneden peterselie
1 fijngesneden teen knoflook
1 eetlepel kappertjes
2 fijngesneden sjalotten
2 dl olijfolie
zout, versgemalen peper
mosterd
citroensap
Leg de kip in een niet te grote pan.
Breng de bouillon aan de kook en giet hem over de kip.
Pel de teentjes knoflook en doe ze met de citroenschilletjes in de
bouillon.
Leg het deksel op de pan en breng de bouillon tegen de kook aan; zet het
vuur zo laag dat de bouillon net niet beweegt en laat de kip in ±
60 minuten gaar worden.
Neem de kip uit de bouillon en laat haar afkoelen.
Tip: Het is lekker om een dun schijfje citroen, een schijfje knoflook, een
plakje rauwe ham of blaadjes van basilicum of peterselie tussen het
kippenvel en -vlees te schuiven.
Week voor de salsa verde het broodkruim in de melk.
Snijd de ansjovisfilets fijn en stamp er de eierdooier, de peterselie, de
knoflook, de kappertjes, de sjalotten en het geweekte broodkruim door tot
het een dikke pasta is.
Voeg al roerend langzaam de olijfolie toe tot een gladde saus is ontstaan
en breng die op smaak met peper, zout, mosterd en citroensap.
Verdeel de kip in stukken, garneer met reepjes citroenschil en peterselie
en serveer de saus erbij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |