Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gemarineerde kipfilet met champignons en cashewnoten

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 limoen of citroen
2 eetl zonnebloemolie
2 eetl kruidenazijn
1 theel gemberpoeder
1 eetl sojasaus
2 teentjes knoflook
zout
peper
4 enkele kipfilets
2 uien
1 rode paprika
250 gram champignons
50 gram boter of margarine
1 eetl bruine basterdsuiker 100 gram ongezouten cashewnoten
1/4 liter kippenbouillon ( van een tablet)
2 eetlepels maizena
2 eetlepels gesnipperde koriander / peterselie.

Bereiden

Borstel de limoen of citroen schoon en rasp de schil eraf. Pers de vrucht uit. Doe rasp, sap, olie azijn, gember en soja in een schaal. Pers de knflook er boven uit en voeg zout en peper toe. Roer de marinade goed door. Leg de kipfilets in de marinade en laat ze 2 uur in de koelkast marineren. Pel en snipper de uien. Maak de paprika schoon en snijd ze in stukjes. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Smelt de boter in een hapjespan en strooi de suiker erover. Voeg, als de suiker begint te bubbelen, de kipfilets toe (bewaar de marinade) en bak ze in ca. 4 minuten rondom bruin. Neem de filets uit de pan. Bak de ui, paprika en cashewnoten ca. 2 minuten in achtergebleven vet, voeg dan de champignons toe en bak het geheel nog ca. 3 minuten. Roer de bouillon en de marinade erdoor. Breng het vocht aan de kook en laat het tot ca. de helft inkoken. Roer de maïzena met 1 eetlepel water tot een glad papje en roer dit door het vocht. Leg de kipfilets erin en laat ze, afgedekt, in ca. 10 minuten gaar worden. Breng het gerecht op smaak met zout en peper en strooi de koriander of peterselie erover. Lekker met rijst en sperziebonen.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Spaanse kip II
Ajam pedis
Kip met zigeunersaus
Kipfantasie
Paddestoelenroerbak met kip

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes