Maak de drumsticks droog met keukenpapier. Roer in een kom sojasaus, olie, goelah Djawa of bruine basterdsuiker, limoen- of citroensap, gembersiroop, knoflook en sambal oelek krachtig door elkaar. Leg de drumsticks 30-40 minuten in de nu verkregen marinade. Schep alles van tijd tot tijd even om. Maak de drumsticks daarna droog met keukenpapier en wrijf ze in met wat zout en peper. Houd de resterende marinade apart.
Verhit een wok en voeg de olie toe. Bak de drumsticks er snel aan alle kanten goudbruin in. Verwijder de olie uit de wok. Schenk 2½ deciliter kokend water bij de drumsticks en giet de marinade er door een zeefje over. Schep enkele malen om.Temper de warmtebron en laat alles afgedekt 18-20 minuten zachtjes sudderen. Neem de drumsticks uit de pan en houd ze warm. Laat het vocht even doorkoken tot er niet veel meer dan 2 deciliter is overgebleven. Roer er allesbinder door en voeg de helft van de gehakte gember toe.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |