Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gemarineerde drumsticks

Aantal personen: 2-

Ingrediënten

6-9 drumsticks van kip
3 eetl zoete Indonesische sojasaus (ketjap manis0
2 eetl (zonnebloem)olie
1 eetl goelah Djawa of bruine basterdsuiker
2 eetl limoen- of citroensap
2 eetl gembersiroop
1 theel sambal oelek
1 teentje knoflook, ragfijn gehakt of uitgeperst
zout
zwarte peper uit de molen
3 eetl (zonnebloem)olie
2 theel allesbinder
1 eetl fijngesneden verse koriander of (Chinese) bieslook
6 gekonfijte gemberbolletjes, ragfijn gehakt (ca 2 eetl)
3-4 eetl seroendeng

Bereiden

Maak de drumsticks droog met keukenpapier. Roer in een kom sojasaus, olie, goelah Djawa of bruine basterdsuiker, limoen- of citroensap, gembersiroop, knoflook en sambal oelek krachtig door elkaar. Leg de drumsticks 30-40 minuten in de nu verkregen marinade. Schep alles van tijd tot tijd even om. Maak de drumsticks daarna droog met keukenpapier en wrijf ze in met wat zout en peper. Houd de resterende marinade apart.
Verhit een wok en voeg de olie toe. Bak de drumsticks er snel aan alle kanten goudbruin in. Verwijder de olie uit de wok. Schenk 2½ deciliter kokend water bij de drumsticks en giet de marinade er door een zeefje over. Schep enkele malen om.Temper de warmtebron en laat alles afgedekt 18-20 minuten zachtjes sudderen. Neem de drumsticks uit de pan en houd ze warm. Laat het vocht even doorkoken tot er niet veel meer dan 2 deciliter is overgebleven. Roer er allesbinder door en voeg de helft van de gehakte gember toe.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Bang bang kip (Chinees)
Kip met chocoladesaus I
Gouden kip
Kipfilet gevuld met zongedroogde tomaten
Kip ketjap II

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes